CO2-blocker EI-Electronics

CO2-blocker EI-Electronics

29 mei 2019

 CO-blocker schakelt automatisch CV uit bij koolmonoxide of brandHet giftige gas koolmonoxide is een echte sluipmoordenaar. Jaarlijks overlijden minimaal 10 mensen aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging.

Bij bepaalde CV-installaties worden momenteel verhoogde risico’s op koolmonoxide (CO) en brand ervaren. Dit is uitgebreid in het nieuws geweest, onder andere bij het TV-programma Kassa. Ei Electronics biedt hiervoor een veilige en betrouwbare oplossing met de CO-blocker. De CV-installatie wordt automatisch uitgeschakeld bij alarmering.
CO-blocker, hoe werkt het?
•Naast of boven de CV-ketel plaats je een koolmonoxidemelder. Dit kan een melder met een 10-jaars lithium batterij zijn (type Ei208WRF) of, als er een andere 230V spanningsvoorziening aanwezig is, een netgevoede melder met 10-jaars lithium back-up batterij (type Ei3018).
•De melder verbind je (bedraad of draadloos) met het Ei Electronics relais, dit relais kan via een tussensteker (kan ook zonder tussensteker) in de 230V wandcontactdoos worden gestoken.
•De stekker van de CV-installatie plaats je dan in de tussensteker. Wanneer er een alarm is vanuit de melder zal via het relais direct de 230V spanning van de CV-installatie worden afgeschakeld.

Alle producten hebben een 10-jaars lithium back-up zodat bewoners 10 jaar lang zorgeloos beschermd zijn tegen koolmonoxide.

Bron: Hemmink 
Terug
^

artikelen geselecteerd