Eaton E-mobility xChargeln

Eaton E-mobility xChargeln

19 maart 2019

De nieuwe oplaadinfrastructuur van Eaton voor e-mobiliteit heet 

xChargeln

Als het gaat om e-mobiliteit en het succes van elektrische voertuigen zijn het bereik en het opzetten van een geschikte laadinfrastructuur doorslaggevende factoren. Hier komt echter het xChargeIn-systeem van Eaton in beeld, dat naar behoefte kan worden geconfigureerd en (op)geschaald en zo voldoet aan alle eisen voor zowel privé- als ook commercieel gebruik.

Bij de ontwikkeling van de xChargeIn-technologie heeft Eaton bijzondere aandacht besteed aan de gangbare gewoonten bij het gebruik van e-mobiliteit. Daarom is dit veelzijdige systeem verkrijgbaar in vier verschillende series - respectievelijk de A, X, S en M-serie. Ze ondersteunen alle mogelijke toepassingen, van eenvoudige wandmontagesystemen bij particuliere woningen tot oplaadpunten op bedrijfsterreinen of in commerciële gebouwen zoals openbare parkeergarages. Daarnaast biedt Eaton een reeks accessoires aan die helpen om deze innovatieve laadtechnologie nog efficiënter en kosteneffectiever te maken, bijvoorbeeld door middel van intelligent energiebeheer.

De A-serie is het meest elementaire oplaadstation van Eaton, ontworpen voor éénfase aansluiting, meestal in woonomgevingen, die geen identificatie of integratie met andere toepassingen zoals domoticasystemen vereisen. Het maximaal laadvermogen van de A-serie is 7,4 kW.

De X-serie biedt alle functionaliteiten van de A-serie. Bovendien maken de geïntegreerde functies het mogelijk om het apparaat te bedienen en te besturen met behulp van RFID of sleutel identificatie en met externe systemen zoals het xComfort-domoticasysteem. De X-serie kan zowel enkelfasig (230VAC) als ook driefasig (400VAC) aangesloten worden, wat resulteert in een maximaal laadvermogen van 7,4 kW of 22 kW.

De M- en S-serie biedt alle functionaliteiten van de X-serie. Daarnaast wordt ook UDP en OCCP ondersteund. UDP is het standaardprotocol voor de integratie van de xChargeIn laadunit in een ander besturingssysteem, zoals het xComfort domoticasysteem. Terwijl OCPP het standaardprotocol is dat wordt gebruikt als meerdere oplaadpunten in een netwerk zijn opgenomen. De S-serie functioneert dan als een slave unit in een online of offline netwerk, met de M-serie als master unit. Op een netwerk met een M-serie unit als master kunnen maximaal 15 oplaad-punten uit de S-serie worden aangesloten. Elke unit in het netwerk krijgt dan vervolgens zijn eigen beschikbare laadcapaciteit door de master toegewezen.

De combinatie van de xChargeIn M- en S-serie is speciaal ontworpen voor professioneel gebruik, bijvoorbeeld in openbare parkeergarages. Beide series zijn ook beschikbaar als MID-versies (Measuring Instruments Directive), die zorgen voor een nauwkeurige facturering van de energie die daadwerkelijk geladen wordt.

 

Integratie met xComfort

De laadstations uit de series X, S en M kunnen via xComfort worden aangestuurd door middel van een geïntegreerde X1/X2-schakelingang. Via de Smart Home Controller APP en vooraf geselecteerde xComfort-componenten kan het laadstation ook deel gaan uitmaken van een intelligente energiebeheer-functie in bijvoorbeeld een woning. 

Naar brochure

Bron: Eaton xChargeln persbericht

Terug
^

artikelen geselecteerd