Laadpalen verplicht voor bedrijven en VvE's in 2020

Laadpalen verplicht voor bedrijven en VvE's in 2020

1 oktober 2019

Bent u al voorbereid?

Weet u dat het vanaf 2020 voor bedrijven én VvE's verplicht is om 1 laadpaal te installeren per 10 parkeerplaatsen? Daarnaast moet er voor een extra tien procent van de overige parkeervakken kabels aangelegd worden voor uitbreiding naar meer laadstations in de toekomst.

Deze maatregel geldt voor nieuwbouw en renovatie van bedrijven, kantoren, winkels en VvE's. Voor bestaande gebouwen zal deze eis gelden vanaf 2025.

Besluit Europees Parlement
Dit is een besluit genomen door het Europees Parlement in 2018 om elektrisch rijden meer te stimuleren. Met de goedkeuring van het pakket ‘Schone energie voor alle Europeanen‘ door het Europese Parlement is een belangrijke stap gezet in het stimuleren van emissieloos rijden.


Investering.
Het plaatsen van een laadpaal vraagt een investering maar kan ook wat opleveren. 
De volgende voorzieningen kunnen u tegemoetkomen in die investering.
  • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek KIA
  • Verlaagd tarief energiebelasting (afhankelijk van verschillende factoren en te achterhalen door energieadviseurs)
  • Milieu investeringsaftrek MIA
  • Intelligent energiebeheer
Verder zou u uw investering terug kunnen verdienen door een hoger tarief te berekenen voor de geleverde energie dan u zelf voor de energie betaald.

Welke laadpaal?
FDL is merkonafhankelijk en kan u passende laadstations aanbieden van diverse merken. Wij kunnen rekening houden met uw situatie, wensen en mogelijkheden en een passende aanbieding doen.
Neem gerust contact met ons op en laat u informeren.  
Terug
^

artikelen geselecteerd