Ontdek UV-C

Ontdek UV-C

17 juni 2021


UV-C licht, de desinfectie methode zonder chemicalien

UV-C licht wordt al tientallen jaren met succes gebruikt als luchtdesinfectiemiddel om virusuitbraken zoals tuberculose, influenza, mazelen (en nu dus ook Corona) onder controle te krijgen. De desinfecterende eigenschap van het licht maakt virussen onschadelijjk waardoor het een belangrijke aanvullende maatregel op ventilatie en vaccinatiestrategieën is.

 

Desinfecteer ook uw kantoorruimte, kantine, klaslokaal of zorginstelling met UV-C licht.

Om hygiënische maatregelen te optimaliseren, zodat werknemers, bewoners of scholieren gerustgesteld zijn en een gevoel van veiligheid krijgen. 

De oplossing

Hierbij een voorbeeld van Ledvance zelf.
Zij hebben in hun bedrijfskantine LINEAR HOUSING armaturen geïnstalleerd en uitgerust met Ledvance UV-C T* 30W lampen. De logistieke pauzeruimtes, de eerste hulpposten in het magazijn en de medische dienst zijn ook uitgerust met deze UV-C lampen. 
De desinfectiebehandeling wordt uitgevoerd in cycli van 30 minuten, verschillende keren per dag, zonder aanwezigheid van mensen in de ruimte. De UV-C lampen worden opgestart zodra er niemand meer in de ruimte aanwezig is en met behulp van een controlepaneel (met sleutel, alleen gekwalificeerde personen hebben toegang tot het controlepaneel). De UV-C lampen hebben een geconcentreerde ultraviolette uitstoot van 253,7 nm om de blootgestelde oppervlaktes en de lucht te desinfecteren. Het speciale glas van de lampen voorkomt uitstoot van radiatie van 185 nm die voornamelijk verantwoordelijk is voor de vorming van ozon in de kamer.
De armaturen hebben een aanwezigheidsdetector en een activeringstijd vertraging zodat het extra beveiliging biedt. Wanneer er beweging gedetecteerd wordt , stopt de UV-C emissie direct. Door aanwezigheidsdetector beschermd het de mens aangezien de straling gevaarlijk is voor huid en ogen na een blootstelling van enkele minuten. 

 

UV-C ventilator

Naast armaturen met UV-C licht zijn er ook ventilatoren: 
De UVC AIR TUBE  is een elegante, bacteriedodende UV-C luchtzuiveraar met veelzijdige installatiemogelijkheden. 
Productinfo Air Tube

 Bron: Ledvance
 
Terug
^

artikelen geselecteerd